Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εκδηλώσεις της Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον

Τέσσερις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις έχει ήδη στο ενεργητικό της η ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΝ που δημιουργήθηκε από μα ιδέα του συγγραφέα ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ και όπως ο ίδιος λέει :
Η Λέσχη πολιτισμού Έναστρον εγκαινίασε ένα κύκλο εκδηλώσεων για την τέχνη και τα γράμματα, για την επιστήμη και την φιλοσοφία στοχεύοντας στον πλουραλισμό των ιδεών και στην πολυφωνία του ανθρώπινου πνεύματος. Για την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση.


Συγκεκριμένα η πρώτη  επίσημη παρουσίαση της Λέσχης έγινε μαζί με την παρουσίαση του Λογοτεχνικού περιοδικού ΚΛΕΨΥΔΡΑ στις 3/12/11. Η βραδιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με ένα αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Στεφανάκης και την προβολή σχετικών βίντεο της Τέσυς Μπάιλα. 























Θανάσης Σκύφας, Έφη Ριζά-Σκύφα και Δημήτρης Στεφανάκη
















Πασχαλία Τραυλού, Κώστια Κοντολέων
 και Μάνος Κοντολέων
Η δεύτερη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο. Η Εριφύλη Μαρωνίτη μίλησε για τη σχέση Λογοτεχνίας Κινηματογράφου και για το πως αυτή διαμορφώνεται μέσω της μεγάλης οθόνης. Στις 4/2/2012 το βιβλιοκαφέ Έναστρον, έδρα της Λέσχης Πολιτισμού στη Σόλωνος 101, είχε γεμίσει από φίλους αναγνώστες και συγγραφείς σε μια απολαυστική βραδιά.
η αφίσα της σχετικής βραδιάς
Η δημοσιογράφος  Εριφύλη Μαρωνίτη



















Ο Δημήτρης Στεφανάκης προλογίζει τη βραδιά















Η τρίτη βραδιά της Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον ήταν αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας και έγινε στις 8/3/12. Η Συγγραφέας Πασχαλία Τραυλού μίλησε με θέμα Γυναίκα και Οικονομική Κρίση, αναπτύσσοντας όλες τις παραμέτρους που συντελούν στην οικονομική υποβάθμιση της γυναίκας ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Η συγγραφέας Πασχαλία Τραυλού
η αφίσα της εκδήλωσης

Η τέταρτη εκδήλωση της Λέσχης ήταν αφιερωμένη στον γητευτή των χρωμάτων, τον ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Αντωνιάδης παρουσίασε ένα εκτενές αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου ζωγράφου και το Έναστρον γέμισε για μια ακόμη φορά, στις 8/4/12  από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την τέχνη και τον πολιτισμό.
η αφίσα για τις 8/4/12

Ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Αντωνιάδης
με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη





























Τέσυ Μπάιλα, Έφη Ριζά, Πασχαλία Τραυλού,
 Φανή Πανταζή και Δημήτρης Στεφανάκης



Η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον θα συνεχίσει να διοργανώνει ανάλογες βραδιές, καθώς πεποίθηση όλων στην ομάδα του Έναστρον είναι ότι ο πολιτισμός είναι η μόνη λύση, η μόνη οδός διαφυγής σε περιόδους κρίσης όπως αυτής που βιώνουμε όλοι μας.